Foto: Kadrs no video

Parīzes slaktiņa lietā aizdomās turētais Muhameds Abrini, kurš piektdien aizturēts Belģijā, atzinis, ka ir trešais Briseles lidostas spridzinātājs jeb 'vīrs cepurē', atsaucoties uz Beļģijas prokuratūras paziņojumu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Beļģijas prokuratūra norādījusi, ka Muhameds Abrini ir atzinies, ka viņš bijis viens no trim Briseles lidostas spridzinātājiem.

"Pēc tam, kad tika veiktas vairākas ekspertīzes pārbaudes, Abrini beidzot atzinis savu klātbūtni noziegumā," teikts prokuratūras paziņojumā.

Viņš prokuratūrai izklāstījis, ka savu jaku izmetis miskatē, bet cepuri pārdevis kādam cilvēkam, lai viņu grūtāk būtu atpazīt, vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Tiesībsargājošās iestādes Abrini meklēja kopš 22. marta, kad teroristi uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Abrini bija vienīgais, kurš neuzspridzinājās lidostā, bet aizmuka projām.

Jau ziņots, ka Muhameds Abrini kopā ar vēl trīs cilvēkiem aizturēts piektdien. Sākotnēji tiesībsargājošās iestādes vēl nevarēja apstiprināt, ka viņš ir trešais Briseles lidostā notikušā uzbrukuma dalībnieks.

Videonovērošanas kameras ierakstā viņš fiksēts gaišā jakā, melnā cepurē un ar lielu ratiņsomu līdzās pārējiem diviem Briseles lidostas spridzinātājiem.

Līdz ar viņu piektdien aizturēti un identificēti arī Osams K., Hervs BN., kā arī Bilals EM., vēsta BBC. Visi četri aizturētie vīrieši tiek apsūdzēti par dalību teroraktos, kas saistīti ar Briseles sprādzieniem. Divi citi cilvēki, kas piektdien tika aizturēti, pēc rūpīgas izmeklēšanas, sestdien ir atbrīvoti.

Varas iestāžu pārstāvji apgalvo, ka Osams K., bija vīrietis, kurš uzturējis kontaktus Mālbekas metro stacijā uzspridzinājušos teroristu. Viņš esot nopircis somas, kas tika izmantotas Briseles teroraktos, sacījis avots policijā. Savukārt Hervs BM., esot identificēts kā Ruandas pilsonis. Policijas pārstāvjiem ir aizdomas, ka Hervs, kā arī Bilans palīdzējuši Abrini un Osamam, informē BBC.

Ziņots, ka aresti piektdien veikti Briseles Anderlehtas rajonā, vēsta VRT. Policija Abrini raksturojusi kā 31 gadu vecu Beļģijas pilsoni, kurš ir "bīstams un, iespējams, apbruņots". Viņš ir marokāņu izcelsmes.

Viņa brālis Sīrijā pievienojies džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts") un tur gājis bojā, vēsta Beļģijas ziņu aģentūra.

Jau vēstīts, ka teroristi 22. martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv aizdomas, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14. novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!