Maskavas prokuratūra ir ierosinājusi krimināllietu par ugunsgrēku Ostankinas televīzijas tornī. Par to pirmdien paziņoja Ģenerālprokuratūras Informācijas un sabiedrisko attiecību centrs, informē aģentūra "Interfax".
Lieta ierosināta pēc Krievijas Kriminālkodeksa 168.panta par īpašuma iznīcināšanu vai sabojāšanu nolaidības dēļ. Pirmdien šo lietu savā pārziņā pārņēma Ģenerālprokuratūra.

Ugunsgrēka rezultātā nedarbojas Krievijas galvenais translācijas tornis un galvaspilsētas iedzīvotājiem ir pieejams tikai viens Krievijas telekanāls. Ugunsgrēks vēl nav nodzēsts.

"Šī jaunā ārkārtas situācija rāda, kādā stāvoklī atrodas mūsu vissvarīgākie objekti un valsts kopumā," paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mēs nevaram neredzēt aiz šīs katastrofas plašāku problēmu, nevaram aizmirst ekonomiku," viņš piebilda.

Valsts galvenā telekanāla ORT pārstāvis pieļāva iespēju, ka ugunsgrēka izplatīšanās var apdraudēt antenas, kas translē televīzijas signālus uz pārējo Krieviju.

Premjerministrs Mihails Kasjanovs paziņoja, ka televīzijas atjaunošana ir valdības galvenais uzdevums un "līdz dienas beigām jānoskaidro, cik daudz darba tam būs jāvelta".

Notikuma vietā ieradās Iekšlietu ministrijas un Federālā drošības dienesta (FDD) amatpersonas, lai novērtētu postījumus tornī, kurā atrodas arī dažas no Krievijas svarīgākajām izlūkošanas datu vākšanas iekārtām.

Pirmdien Maskavā darbojās mobilie telefoni, bet nefunkcionēja vairākas no pilsētas galvenajām peidžeru centrālēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!