Foto: AFP/Scanpix
Tiesā Kijevā prokurore otrdien pieprasīja piespriest septiņu gadu cietumsodu bijušajai Ukrainas premjerministrei Jūlijai Timošenko. Prokurore Lilija Frolova lūdza Kijevas Pečoras rajona tiesu atzīt Timošenko par vainīgu dienesta pilnvaru pārsniegšanā.

Prokurore arī lūdza tiesu piedzīt no Timošenko 1,5 miljardus grivnu (92 miljonus latu) par labu Ukrainas valsts naftas un gāzes kompānijai "Naftogaz Ukraina".

Timošenko savu vainu neatzīst.

Tiesa izskata lietu pret Ukrainas ekspremjeri par viņas 2009.gadā parakstīto līgumu ar Krieviju par gāzes piegādēm, kā dēļ partijas "Tēvzeme" līdere Timošenko tiek apsūdzēta par 1,5 miljardu grivnu (92 miljonu latu) zaudējumu nodarīšanu.

Jau vēstīts, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa 5.augustā nolēma mainīt drošības līdzekli un apcietināt Timošenko.

Decembra vidū Timošenko tika noteikts drošības līdzeklis - paraksts par neizbraukšanu no dzīvesvietas, kas nozīmē,ka viņa nedrīkstēja pamest apdzīvoto vietu, kurā dzīvo, bez izmeklētāju atļaujas, bet 5.augustā tiesa nolēma mainīt drošības līdzekli pret apcietinājumu, jo "apsūdzētā sistemātiski ir veikusi pārkāpumus, kavējot liecinieku nopratināšanu". Viņa neesot tiesu uztvērusi nopietni, savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā izsmējusi tiesnesi un lieciniekus, veicot ierakstus turpat no tiesas zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!