Cilvēki ar Krievijas pasēm, domājams, izlūkdienestu aģenti, vairākas dienas Grieķijā izsekoja baltkrievu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču un viņa draudzeni, atsaucoties uz Grieķijas amatpersonām, vēsta portāls "VICE World News".

"Amatpersonas no Grieķijas Nacionālā izlūkdienesta (EYP) vietējiem preses izdevumiem stāstījuši, ka vismaz trīs nezināmi aģenti izsekojauši Protaseviču Atēnās kopš viņa ierašanās pirms 9. maija konferences. Pēc konferences beigām 16 .maijā tiek uzskatīts, ka Protasevičs kopā ar partneri devās atvaļinājumā uz vairākām dienām Krētā, kur viņus arī novēroja, kā tiek uzskatīts, Krievijas vai Baltkrievijas izlūkdienestu darbinieki," teikts Mičela Prothero rakstā.

Kāda Grieķijas Iekšlietu ministrijas amatpersona sacījusi, ka novērošanas videokameru ieraksti no viesnīcām Krētā un lidostas pierāda, ka Protaseviču un viņa draudzeni izspiegoja profesionāļi ar Krievijas pasēm. Grieķijas izlūkdienesti uzskata, ka šie cilvēki strādāja Baltkrievijas labā un palīdzēja noskaidrot, ka Protasevičs atrodas lidmašīnā, kas pārlido Baltkrieviju.

Baltkrievija izsauca globālu sašutumu, 23. maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Protaseviču un viņa draudzeni Sofiju Sapegu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!