Foto: AFP/Scanpix/LETA
Banku un citu uzņēmumu darbību Indijā trešdien būtiski ietekmējuši vairāku miljonu strādājošo rīkotie streiki, protestējot pret valdības īstenoto ekonomikas politiku, jo sevišķi pret plāniem privatizēt vairākus valstij piederošos lielos uzņēmumus.

Protestētāji devušies Deli un vairāku štatu galvaspilsētu ielās, atsaucoties uz desmit arodbiedrību aicinājumiem rīkot streikus. Dzelzceļa un automašīnu satiksme traucēta arī Asamas, Rietumbengāles un Keralas štatos, kur strādājošie rīko protesta akcijas un bloķē dzelzceļus.

Pēc arodbiedrību sniegtajām ziņām, protesta akcijās piedalās gandrīz visi strādājošie aizsardzības rūpniecības, ogļu ieguves, naftas pārstrādes un pakalpojumu nozarēs vismaz 15 Indijas štatos.

Arodbiedrības norāda, ka simtiem tūkstoši cilvēku zaudēs darbavietas, ja valdība īstenos plānus privatizēt aviosabiedrību "Air India", naftas un gāzes kompāniju "Bharat Petroleum Corporation", kuģniecību"Shipping Corporation of India" un loģistikas uzņēmumu "Container Corporation of India".

Indijas valdība skaidro, ka šo uzņēmumu pārdošana paredzēta, jo tie jau gadiem strādā ar zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!