Foto: AP/Scanpix

Astoņi Paragvajas autobusu vadītāji un viena sieviete "piesituši sevi krustā", lai panāktu savu atjaunošanu darbā autobusu kompānijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

No darba atlaisto vīriešu rokas ir pienaglotas krustiem jau 20 dienas un viņi sola turpināt protestu, kamēr tiks izpildītas viņu prasības. Savukārt sieviete – viena šofera sieva – protestam pievienojusies trešdien.

Protests notiek pilsētiņā netālu no Paragvajas galvaspilsētas Asunsjonas. Dalībnieki guļ zemē uz saviem krustiem, dažu protestētāju veselības stāvoklis sācis pasliktināties.

Šoferi apgalvo, ka atlaisti no darba, jo pieprasījuši darba devējam samaksu par virsstundām, medicīnisko apdrošināšanu un iemaksas valsts pensiju fondā. "Vadītāji ir noguruši no ekspluatēšanas," teic protesta dalībnieks Huans Vilalba.

Autobusu kompānija ir paziņojusi, ka pieci šoferi tiks atjaunoti darbā, bet pārējie trīs saņems atlaišanas kompensācijas un varēs meklēt darbu citos autobusu uzņēmumos.

Šoferi piedāvājumam nepiekāpjas un vēlas visu astoņu vīru atjaunošanu amatā. Vilalba stāsta, ka aptuveni 50 kompānijas autobusu vadītāji gadiem strādā pretī nesaņemot nekādus labumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!