Foto: AFP/Scanpix

Protestētāji Kenijas galvaspilsētā Nairobi otrdien pie parlamenta izlaiduši cūkas un aptuveni duci sivēnu, protestējot pret deputātu vēlmi palielināt savas algas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dzīvnieki laizījuši pie parlamenta vārtiem izlietās asinis, neparastās akcijas mērķis bijis parādīt deputātu alkatību.

"Mēs esam izlējuši cūku asinis, lai parādītu, ka deputāti ir rijīgi kā cūkas," pastāstīja akcijas "Okupē parlamentu" rīkotājs Bonifācijas Muangi. Viņu un citus protesta organizatorus aizturēja policija, norāda aģentūra "Reuters".

Vēl simtiem protestētāju izdzenāšanai policija likusi lietā asaru gāzi un nūjas. Tikmēr cūkas par asaru gāzi nelikās traucētas un mierīgi turpināja laizīt asinis, no notikuma vietas ziņo BBC korespondents.


Iedzīvotāji ir saniknoti par deputātu vēlmi palielināt savas algas līdz 10 000 dolāriem (5400 latu) mēnesī. Kenijas Atalgojumu komisija iepriekš ir ieteikusi, ka algām jābūt fiksētām 6300 dolāru (3400 latu) apmērā.

Kenijas deputātu algas ir vienas no labākajām pasaulē, norāda BBC, to apjomi bieži ir izraisījuši diskusijas. Tikmēr vidējā gada alga Kenijā ir aptuveni 1700 dolāru (916 latu).

416 deputātu lielais, matā ievēlētais parlaments uzstāj, ka 10 000 dolārus mēnesī ir pelnījuši, jo strādā ļoti smagi. Tāpat daļu naudas viņi tērējot savu vēlētāju labā, dažkārt pat apmaksājot viņu mācību maksas.

Iepriekšējā parlamenta deputāti pirms pilnvaru nolikšanas atalgoja sevi ar 107 000 dolāru (57 650 latu) prēmiju. Tāpat viņi sevi nodrošināja ar bruņotiem apsargiem, diplomātisko pasi un piekļuvi lidostas VIP telpām, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!