Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešo dienu pēc kārtas 14.jūlijā simtiem protestētāju bloķēja tiltu Budapeštas centrā, lai demonstrētu savu nostāju nodokļu izmaiņās, ko atbalstīja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna valdība, informē medijs "Radio Brīvā Eiropa/ Radio Brīvība".

Protestētāji, kas bloķēja Elizabetes tiltu pār Donavas upi, iebilst pret priekšlikumu, ko izvirzījusi Orbāna konservatīvā valdība. Priekšlikums ietver palielinātu nodokļu likmi simtiem tūkstošu mazo uzņēmumu.

Iedzīvotāju aktivitāte 14. jūlija vakarā bija zemāka nekā iepriekšējā vakarā, kad vairāki tūkstoši cilvēku protestēja un skandēja pret Orbānu vērstus lozungus.

Opozīcijas kandidāts Pēteris Marki-Zojs, 14. jūlijā protestētājiem paziņoja, ka Orbāna partija jau kopš vēlēšanām ir parādījusi, "ka visi tās vārdi ir meli."

Pēdējo mēnešu laikā inflācija Ungārijā pirmo reizi 20 gadu laikā ir sasniegusi divciparu skaitli, neskatoties uz to, ka Orbāns ir noteicis vairākus cenu ierobežojumus.

Viņa valdība 12. jūlijā iesniedza parlamentam jaunos grozījumus nodokļu likumā un izmantoja savu iegūto vairākumu, lai to virzītu tālāk. Grozījumi ierosina mazināt pieejamību uz vienkāršotu nodokļu režīmu, ko daudzi mazie uzņēmumi izvēlējās, pateicoties atvieglotai administrācijai un zemai nodokļu likmei.

Orbānu, kurš pie varas ir kopš 2010. gada, viņa kritiķi ir apsūdzējuši par plašsaziņas līdzekļu brīvības un citu pilsonisko brīvību pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!