Foto: RIA Novosti/Scanpix
Opozīcijas protestētāji naktī uz trešdienu iebrukuši Gruzijas separātiskā Abhāzijas reģiona prezidenta birojā, un Abhāzijas līderis Aleksandrs Ankvabs paziņojis, ka tas esot apvērsuma mēģinājums, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" vēsta, ka opozīcijas protestētāju grupas iebrukušas prezidenta birojā pēc protesta akcijas, kurā piedalījušies vairāki tūkstoši cilvēku, kas pauduši neapmierinātību ar valdību un pieprasījuši īstenot reformas.

"Interfax" vēsta, ka sākumā vairāki opozīcijas līderi ieradušies uz sarunām ar Ankvabu viņa birojā, bet vēlāk citi protestētāji izsituši ēkai logus un izlauzuši durvis. Pa izsistajiem logiem ēkā ielauzušies aptuveni 30 demonstranti. Rezultātā Ankvabs bijis spiests bēgt no sava biroja.


Viens no opozīcijas līderiem, uzrunājot protestētājus, paziņojis, ka viņu padome "pārņem republikas vadību".

Tikmēr Ankvabs paziņojis, ka viņš nav pametis Abhāziju un drošības spēki palikuši lojāli pašpasludinātajai valstij un veic pasākumus, lai stabilizētu situāciju.

Ankvabs tika ievēlēts par Abhāzijas līderi 2011. gada augustā pēc iepriekšējā reģiona līdera Sergeja Bagapša nāves. Viņš jau iepriekš esot pārdzīvojis vairākus atentāta mēģinājumus.

Ankvaba oponenti pārmet viņam korupciju un autoritāru valdīšanas stilu. Daļa kritiķu arī nosoda pārlieku lielo paļaušanos uz Maskavu, bet citi tikmēr vēlas panākt reģiona pievienošanos Krievijai.

Gruzija Abhāziju uzskata par savas teritorijas sastāvdaļu, taču Krievija, kuras bruņotie spēki atrodas šajās teritorijās, atzinusi Abhāzijas, kā arī Dienvidosetijas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!