Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ekvadoras valdība panākusi vienošanos ar protestu līderiem un piekritusi neatcelt degvielas subsīdijas, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Valdības plāns atcelt degvielas subsīdijas noveda pie vardarbīgiem protestiem Latīņamerikas valstī, kas ilga teju divas nedēļas. Degvielas cenas valstī bija augušas vairāk nekā divas reizes. Protestu dēļ Ekvadoras prezidents Lenins Moreno un valsts ministru kabinets uz laiku pameta valsts galvaspilsētu Kito.

Svētdien valdība un demonstrantu pārstāvji - Indiāņu organizācija CONAIE - aizvadīja sarunas, kurās valdība piekrita atsaukt lēmumu par degvielas subsīdiju atcelšanu.

Abas puses tagad aizvadīs sarunas par jaunu likumprojektu ieviešanu, kura mērķis būs nepieļaut, ka subsīdijas tiek izmantotas degvielas ieviešanai kaimiņvalstīs. Valdības pārstāvis Huans Sebastians Roldans paziņoja, ka šīs sarunas sāksies nekavējoties.

Tiks izveidota arī komisija, lai atjaunotu mieru valstī – šajā procesā mediatoru lomu uzņemsies Romas katoļu baznīca, Apvienoto Nāciju Organizācija un citi, raksta britu medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!