Foto: EPA/Scanpix/LETA

Protesta akcijas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā naktī uz ceturtdienu ir beigušās, iztiekot bez asām sadursmēm, kādas bija raksturīgas pirmajām trim naktīm pēc prezidenta vēlēšanām, vēstīja Baltkrievijas mediji un aculiecinieki.

Tika ziņots par lokālas konfrontācijas gadījumiem starp spēka struktūrām un protestētājiem, kas nepārauga asās sadursmēs. Spēka struktūru pārstāvji šonakt galvenokārt aprobežojušies ar savu klātbūtni protestētāju pulcēšanās vietās.

Protesta akciju dalībnieki koncentrējās pie metro stacijām un skandēja saukļus, tai skaitā prezidentam Aleksandram Lukašenko adresēto "Ej prom!".

Mediji ziņoja, ka Kamennajagorkas mikrorajonā spēka struktūras lietoja asaru gāzi, bet pirms tam protestētāji tur uzcēla barikādes un bloķēja vairākas satiksmes joslas. Aculiecinieki informēja, ka pie tirdzniecības centra "Magņit" Petrovščinas mikrorajonā cilvēki tika izklīdināti ar gumijas lodēm.

Minskas ielās pārsvarā pulcējās grupas pa vairākiem simtiem cilvēku katrā, kuras izklīda, kad tuvojās spēka struktūru pārstāvji. Protesta akciju dalībnieki arī uz neilgu laiku bloķēja autosatiksmi, bet pēc OMON tuvošanās izklīda.

Pirms tam Baltkrievijā trīs naktis pēc kārtas bija notikušas asas sadursmes starp protesta akciju dalībniekiem un likumsargiem. Protestētāji nepiekrīt svētdien rīkoto prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem tajās uzvarējis Lukašenko, saņemot 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska ieguvusi 10,9% balsu.

Brutāli izklīdinot demonstrantus, trijās naktīs tika aizturēti vairāk nekā 6000 cilvēku. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!