Foto: EPA/Scanpix/LETA
Baltkrievijā turpinoties protestiem pret prezidenta vēlēšanu falsifikāciju un autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, svētdien galvaspilsētā Minskā aizturēti vairāki desmiti protestētāju, ziņo cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Vjasna".

Drošības spēki norobežojuši vairākus rajonus un izvietojuši ūdensmetējus.

Tīmekļa izdevums "Naš Niva" ziņoja, ka Minskā un tās piepilsētās noorganizētas vismaz 100 atsevišķas protesta akcijas.

Protestētāji arī devās gājienos no Minskas centra uz piepilsētām.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists vēstīja, ka atšķirībā no iepriekšējām nedēļas nogalēm, kad arī notika protesti, šoreiz Minskā netika slēgtas metro stacijas un traucēti mobilā interneta pakalpojumi.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska (Svjatlana Cihanouska), kas pašreiz uzturas Lietuvā, slavēja protestētāju apņēmību turpināt demonstrācijas, neskatoties uz represijām, vardarbību un aukstumu.

"Viņi pretojas Lukašenko režīmam, jo cilvēki Baltkrievijā vēlas dzīvot demokrātiskā un brīvā valstī," tviterī rakstīja Tihanovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!