Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijā daudziem cilvēkiem, kas aizturēti protestos pret nule izsludināto mobilizāciju, izsniegtas pavēstes par ierašanos kara komisariātos, vēsta cilvēktiesību aktīvisti un medij.

Maskavā aizturētie pastāstīja, ka vairākās policijas nodaļās viņiem izsniegtas pavēstes, vēsta projekts "OVD Info".

Vismaz vienam aizturētajam par atteikšanos parakstīties par pavēstes saņemšanu draudēts ar krimināllietu.

Pavēste izsniegta arī protesta akcijā Maskavā aizturētajam medija "Sota" žurnālistam Artjomam Krigeram. Par to viņš pastāstīja telekanālam "Doždj".

"Visiem deva, visiem [akcijā aizturētajiem] puišiem," sacīja Krigers, piebilstot, ka negrasās doties uz kara komisariātu.

Kā apgalvoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, pavēstu izsniegšana protesta akcijās aizturētajiem nav pretrunā likumam.

Ukrainas amatpersona: Krievijā izsludinātā mobilizācija šobrīd nerada riskus frontē

Ukrainas prezidenta pārstāvis Augstākajā radā Fedirs Venislavskis paziņojis, ka Krievijā izsludinātā daļējā mobilizācija šobrīd nerada negatīvu notikumu attīstības riskus frontē.

"Mūsu spēku, personāla skaits, kas šodien dien Ukrainas bruņotajos spēkos un citos aizsardzības un drošības sektoros, ir pietiekams, lai mēs varētu sekmīgi izpildīt uzdevumus, kurus Augstākais virspavēlnieks un Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks dod bruņotajiem spēkiem. Es neredzu riskus, lai gaidītu negatīvu scenārija attīstību Ukrainas un Krievijas frontē," preses brīfingā pavēstīja Venislavskis.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien deva rīkojumu mobilizēt 300 000 rezervistu, lai novērstu karavīru trūkumu agresijas karā pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!