Protestiem pret lielveikaliem Indijas dienvidos sestdien izvēršoties vardarbībā, ievainoti divi mazo veikalu īpašnieki un pieci policisti, ziņo policija.
Aptuveni 100 mazo veikalu īpašnieki izgāja Keralas štata Kalikutas pilsētas ielās, lai protestētu pret desmitiem Rietumu parauga lielveikalu atvēršanu, kas, viņuprāt, apdraud pašu uzņēmējdarbību.

"Policija ar vardarbību nespēs sagraut mūsu protesta kustību. Mēs cīnāmies par savu iztiku," norādīja Keralas štata Tirgotāju koordinācijas komitejas prezidents T.Nasirudīns.

Savukārt policija apgalvo, ka vardarbību uzsākuši protestētāji.

Iepriekš septembrī štata valdība, kuru veido komunisti, solījusi nepieļaut lielveikalu ienākšanu viņu pārvaldītajā Indijas pavalstī.

Taču pēdējo mēnešu laikā vairākas lielveikalu ķēdes atvērušas pāris desmitus tirgotavu.

Keralas valdība nav atklājusi, kā tā rīkosies attiecībā uz jau esošajiem lielveikaliem, bet mazo veikalu īpašnieki pieprasa, lai to licences tiktu atsauktas.

Tie jau ir trešie protesti pret lielveikaliem, kas šogad notikuši Indijā.

Pagājušajā mēnesī viens no valsts lielākajiem štatiem izdeva rīkojumu slēgt uzņēmuma "Reliance Industries" lielveikalus, pamatojot to ar nespēju nodrošināt kārtību, jo protestētāji uzbruka kompānijas veikaliem "Reliance Fresh".

Lieluzņēmums "Reliance" savu darbību uzsāka pagājušā gada novembrī.

Virkne citu starptautisko un vietējo uzņēmumu vēlas investēt Indijas strauji augušajā mazumtirdzniecības tirgū, kura apjoms sasniedzis 300 miljardus ASV dolāru (150 miljardus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!