Kravas mašīnu un traktoru kolonna ceturtdienas vakarā sāka bloķēt naftas pārstrādes rūpnīcu Elsmīrportā Anglijas ziemeļrietumos, pievienojoties līdzīgiem protestiem pret augstām degvielas cenām, kuri kopš pirmdienas notiek Francijā.
Par to raidsabiedrībai BBC paziņoja Pols Ešlijs no valdības ietekmēšanas grupas "Farmers for Action" ("Lauksaimnieki par rīcību").

Viņš piebilda, ka notiek arī kontakti ar kravas pārvadātājiem cerībā uz protesta akcijas paplašināšanos.

"Cilvēkus ir tā sakaitinājusi valdības rīcība degvielas cenu pacelšanai, ka viņi saka - pietiek," teica Ešlijs.

Policija paziņoja, ka tā novēro nopietno situāciju un vēlāk nāks klajā ar paziņojumu.

"Farmers for Action" priekšsēdētājs Deivids Hendlijs sacīja, ka zemnieki jūtas valdības un lielā biznesa piekrāpti. "Mēs esam nolēmuši sekot saviem kolēģiem Francijā," paziņoja Ešlijs BBC diennakts ziņu kanālam.

Francijā kopš pirmdienas turpinās protesti pret naftas cenu pieaugumu, un to izraisītā degvielas normēšana ir skārusi vairāk nekā pusi iedzīvotāju. Protestos ir iesaistījušies taksisti, lauksaimnieki un ātrās palīdzības šoferi.

Lielbritānijā, kur ir augstākais degvielas nodoklis Rietumeiropā, uz valdību tiek izdarīts arvien lielāks spiediens, lai panāktu nodokļa sloga samazināšanu. Gandrīz 70 procentus no benzīna un dīzeļdegvielas cenas Lielbritānijā sastāda muitas nodeva vai pievienotās vērtības nodoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!