Foto: AFP/Scanpix

Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans sestdien atlicis plānoto elektroenerģijas cenu paaugstināšanu, bet tas nav spējis nomierināt protestētājus.

Armēnijā kopš 19.jūnija notiek protesti pret elektroenerģijas cenu paaugstināšanu un policistu vardarbību šo demonstrāciju laikā.

Tie ir lielākie protesti, kādus valdība pieredzējusi pēdējo gadu laikā, un protestētāji nedomā atkāpties.

Sabiedrības neapmierinātību izsauca valdības lēmums no 1.augusta paaugstināt elektroenerģijas cenu par 16%. Reaģējot uz to, Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku.

Cerībā izbeigt protestus, Sargsjans sestdien paziņoja, ka valdība uz laiku atteiksies no plānotās no elektroenerģijas cenu paaugstināšanas, kamēr tiks izvērtēts, cik pamatota ir iecerētā tarifu palielināšana un kādas būtu tās sekas valsts ekonomikai.

Tomēr prezidents uzsvēra, ka pilnībā atteikties no tarifu palielināšanas būtu ļoti bīstami un, ja tarifu palielināšana tiks atzīta par pamatotu, patērētājiem būs jāmaksā, saskaņā ar jaunajām cenām.

Tikmēr aptuveni 10 000 protestētāji, kas sestdien bija sapulcējušies pie prezidenta pils, pauda apņēmību nepadoties un turpināt, līdz uzvarai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!