Foto: EPA/LETA
Horvātijā, kur jau gandrīz divas nedēļas notiek protesti pret dzīves līmeņa kritumu, bezdarbnieku rindas arī februārī turpināja pieaugt.

Piektdien publiskotie Horvātijas statistikas statistikas biroja dati rāda, ka februārī šajā Balkānu valstī bez darba bija 336 411 cilvēku, kas bija par 5,9% vairāk nekā pirms gada.

Janvārī bezdarbs Horvātijā palielinājās līdz 19,6% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, sasniedzot augstāko līmeni kopš 2003.gada aprīļa. Bezdarba līmenis febrūārī vēl nav aprēķināts.

Vairākums vietējo analītiķu prognozē, ka Horvātijā bezdarbnieku skaits turpinās palielināties līdz pat vasarai un galu galā var sasniegt 350 tūkstošus.

Prognozes liecina, ka Horvātijas ekonomika šogad pieaugs par 1,5%, taču speciālisti norāda, ka nepieciešama vismaz 4% izaugsme, lai uzlabotos situācija darba tirgū.

Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas ielās gandrīz divas nedēļas vairāki tūkstoši pret valdību noskaņotu protestētāju teju katru dienu rīko miermīlīgas demonstrācijas, pieprasot pirmstermiņa vēlēšanas, jo uzskata pašreizējo valdību par vainīgu dzīves līmeņa pasliktinājumā. Protesta akcijas notikušas arī vairākās citās Horvātijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!