Psihiski slims pasažieris pirmdien ielauzās ASV pasažieru lidmašīnas pilotu kabīnē, taču apkalpes locekļi ar pasažieru palīdzību viņu savaldīja un lidmašīna bez problēmām nolaidās Čikāgā, paziņoja ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).
Incidents aviosabiedrības "American Airlines" lidmašīnā "Boeing 767", kurā bija 153 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi, nav uzskatāms par terora aktu un nekādi nav saistīts ar 11.septembra teroristu uzbrukumiem, kad ar nolaupītām pasažieru lidmašīnām tika sagrauts Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs un nodarīti postījumi Pentagonam Vašingtonā, nogalinot vairāk nekā 5000 cilvēku. Divi no četriem nolaupītajiem aviolaineriem piederēja aviokompānijai "American Airlines".

Pēc aculiecinieku stāstītā, 31 gadu vecs vīrietis no lidmašīnas salona vidusdaļas pēkšņi strauji devies uz pilota kabīni, un viņam sekojusi vairāki pasažieri, kas mēģinājuši viņu aizkavēt. Tomēr psihiski slimais ielauzies kabīnē un kādu brīdi lidmašīna izdarījusi straujus pagriezienus pa labi un pa kreisi, bet pēc tam kurss izlīdzinājies. Tad pilots paziņojis, ka kāds pasažieris ir mēģinājis ielauzies pilotu kabīnē, taču viņš ir aizturēts un apkalpe kontrolē lidmašīnu.

Aviolaineris, kas bija ceļā no Losandželosas, veica ārkārtas nolaišanos lidojuma galamērķī Čikāgā, un to eskortēja divas militārās lidmašīnas. "American Airlines" paziņoja, ka incidentā neviens nav cietis.

Kāds pasažieris pastāstīja, ka psihiski slimajam vīrietim bijuši baiļu lēkme un viņš kliedzis: "Paskatieties pa logu! Glābiet [debesskrāpi] "Sears Tower"! Glābiet sevi!"

"Sears Tower" ir augstākais debesskrāpis ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!