Foto: AFP/Scanpix
Atbildība par cilvēku upuriem sadursmēs Ukrainā gulstas uz bijušā prezidenta Viktora Janukoviča un viņa tuvāko padomnieku pleciem, uzskata Janukoviča Reģionu partija.

Partijas parlamenta frakcija publiskojusi paziņojumu, kurā norāda, ka aizvada vienu no traģiskākajiem periodiem valsts vēsturē. Ukraina tikusi apmānīta un aplaupīta, tomēr tas nav nekas salīdzinājuma ar tām bēdām, ko piedzīvo desmitiem ukraiņu ģimeņu, kas zaudējušas tuviniekus abās konflikta pusēs. "Visa atbildība par to ir Janukovičam un viņa tuvāko lokam," teikts paziņojumā.

Ziņas par Janukoviča atrašanās vietu ir pretrunīgas. Zināms, ka sestdien viņš devās uz Ukrainas austrumu pilsētu Harkovu un vēlāk vēlējās no turienes doties uz Krieviju, bet tas viņam tika liegts. Ar privāto lidmašīnu atstādinātais prezidents devās uz Doņecku un atkal vēlējās atstāt valsti, bet arī tad tas viņam neizdevās.

Ukrainas mediju rīcībā nonācis novērošanas kameru uzņemts video, kurā redzams, kā Janukovičs helikopterā pamet savu rezidenci un vairākās kravas mašīnās tiek aizvestas, visticamāk, viņa personīgās mantas.

Svētdien Ukrainas parlaments izlēmis šo rezidenci pārņemt valsts īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!