Foto: PA Images/Scanpix/LETA
Pētnieciskās žurnālistikas vietne "Bellingcat" nosaukusi otru Solsberi notikušajā uzbrukumā Lielbritānijā apsūdzēto kā Aleksandru Miškinu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar "Bellingcat" informāciju Miškins ir militārais ārsts, kurš strādā Krievijas izlūkdienstā un uz Solsberiju ceļoja ar segvārdu Aleksandrs Petrovs.

Septembrī vietne nosauca pirmo apsūdzēto kā Anatoliju Čepigu, un šo apgalvojumu Krievija noliedza.

Apvienotā Karaliste tic, ka abi aizdomās turētie ir militārā dienesta pulkveži, kuri saindēja bijušo spiegu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju.

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4. martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Lielbritānija septembrī izdeva Krievijas pilsoņu Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova Eiropas aresta orderus, pastāvot aizdomām, ka viņi Solsberi mēģinājuši nogalināt Skripaļus ar "Novičok".
Britu likumsargi uzskata, ka ar Petrova un Boširova vārdiem zināmie Krievijas pilsoņi ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!