Foto: EPA/LETA
Lidsabiedribas "Air France" laineris "Airbuss A 330 -203" ar 228 cilvēkiem tajā nogāzās okeānā 2009. gada 1. jūnijā, iespējams, katastrofas iemesls bija ātruma mērītāju bojājumi, piektdien informē ārvalstu mediji.

Francijas civilās aviācijas negadījumu izmeklēšanas pārvalde (BEA), publiskojusi pašrakstītāju jeb tā dēvēto "melno katu" ierakstus pēc tam, kad daļa no tiem nopludināta presē un reizumis interpretēti nepareizi.

Viena no nopietnākajām BEA versijām šobrīd pieļauj, ka gandrīz četras stundas pēc pacelšanās no ierindas izgājuši ātruma devēji, un pilotiem nav bijis korektas informācijas. Lidmaīinas ātrums nepieļaujami samazinājies no 509 kilometriem stundā līdz 111 kilometriem stundā un tā nogāzusies.

Kā ziņots lidmašīna veica reisu no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro uz Parīzi Francijā. Pēc katastrofas izdevās atrast dažas atlūzas un vairākus bojāgājušo ķermeņus. Lainera vraku un lielāko daļu pasažieru mirstīgās atliekas atrada tikai 2011. gada aprīļa beigās, tad arī atklāja pašrakstītājus.

BEA sola publiskot kārtējo starpziņojumu par katastrofas iemesliem jūlijā, bet gala ziņojums gaidāms tikai 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!