Foto: AFP/Scanpix
Indijā pūķu lidināšanas laikā bojā gājuši trīs cilvēki, tostarp divi bērni, kuru rīkles pārgriezušas ar stiklu pārklātas auklas, kas tiek izmantotas, lai notriektu pretinieku pūķus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bojā gājušie trīs gadus vecā Sanči un četrus gadus vecais Harijs nelaimes brīdi bijuši dažādās Indijas galvaspilsētas Deli vietās. Abi bērni Indijas Neatkarības dienas ietvaros notikušo pūķu lidināšanu vērojuši, izslejoties pa automašīnu jumta lūkām.

Savukārt trešais bojāgājušais – 22 gadus vecais Zafars Khans – nelaimes brīdi braucis ar motociklu.

Tāpat pirmdien aso auklu dēļ ievainojumus guvis kāds policists.

Deli pilsētas pārvalde aizliegusi šo auklu izmantošanu un solījusies sabiedrību izglītot par to izmantošanas riskiem. Tāpat pilsētas vadība norādījusi, ka aizliegs šādu auklu izgatavošanu un uzglabāšanu, bet aizlieguma pārkāpējiem draudēs sods 100 000 rūpiju (1325,29 eiro) apmēra vai brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Pūķu laišana ir ierasta Indijas Neatkarības dienas svinību sastāvdaļa. Stikla pārklātās auklas regulāri tiek izmantotas pretinieku pūķu notriekšanai, taču nereti tās savaino un pat nogalina kā cilvēkus, tā putnus.

Saskaņā ar vietējo mediju vēstīto, aizvadīto trīs dienu laikā vismaz 500 putnu uzņemti Labdarības slimnīcā putniem, kas atrodas Deli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!