Foto: AFP/Scanpix

Prestižo Pulicera balvu žurnālistikā šogad saņēmuši amerikāņu izdevumi par materiāliem, kas veltīti ASV Nacionālās Drosības aģentūras (N.S.A.) izspiegošanas lietai un sprādzieniem Bostonas maratonā, vēsta ārzemju aģentūras.

Ar rakstu sēriju, kas veltīta N.S.A. plašajai izspiegošanas programmai un kas tika balstīta Edvarda Snoudena nopludinātajos materiālos, "The Washington Post" un "The Guardian" aizsāka starptautisku šīs problēmas izmeklēšanu un apspriešanu, kas izraisīja vairākus augsta līmeņa skandālus un beidzās ar Baltā nama un ASV prezidenta Baraka Obamas personisku solījumu ierobežot aģentūras pilnvaras.

"Karsto ziņu" sadaļā Pulicera balvu saņēma izdevums "The Boston Globe" par Bostonas maratona sprādzieniem, bet fotogrāfijā balva tika piešķirta "The New York Times" fotogrāfam Teiloram Hiksam par reportāžu no Nairobi universālveikala, kur teroristu uzbrukumā bojā gāja vairāk kā 60 cilvēku.

Balvu piešķir Kolumbijas universitātes Pulicera balvas komisija, izceļot labākos izdevumus un speciālistus vairākās žurnālistikas sadaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!