Foto: AFP/Scanpix
Tiesa Francijā pirmdien izvirzīja 16 gadus vecai pusaudzei apsūdzības džihādistu terorakta plānošanā, pavēstīja ziņu avots tiesu aprindās.

Pusaudze tika apsūdzēta "noziedzīgā sazvērestībā ar teroristiem" un "provocēšanā uz teroraktu izdarīšanu, izmantojot tiešsaistes sakarus", sacīja ziņu avots, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Neraugoties uz nelielo vecumu, "ļoti radikalizētā" meitene bija grupas administratore šifrēto īsziņu lietotnē "Telegram".

"Viņa pārsūtīja daudzus [džihādistu] grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") propagandas paziņojumus, kas aicināja uz uzbrukumiem, un viņa arī pauda pati savu nodomu rīkoties," sacīja izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Meitene, kurai nebija iepriekšējas sodāmības, tika aizturēta pagājušajā ceturtdienā pretterorisma operācijas laikā Parīzes piepilsētā Melēnā. Pēc aizturēšanas drošības spēki pārmeklēja viņas ģimenes mājokli, bet neatrada tur ne sprāgstvielas, ne šaujamieročus.

"Šajā izmeklēšanas stadijā izmeklētāji nav identificējuši plānotu [terorakta] mērķi," sacīja ziņu avots, piebilstot, ka meitenes tālrunis un dators ir konfiscēti.

Jau vēstīts, ka 26. jūlijā divi musulmaņu vīrieši 19 gadu vecumā iebruka baznīcā pie Ruānas pilsētas Francijas ziemeļos un brutāli noslepkavoja 85 gadus vecu priesteri. Abi uzbrucēji, kurus nošāva policija, bija zvērējuši uzticību "Daesh".

14. jūlijā 31 gadu vecs tunisietis ar kravas mašīnu iebrauca Bastīlijas dienas svinētāju pūlī Francijas kūrortpilsētā Nicā, nogalinot 85 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 400, līdz viņu nošāva policija.

Francijā ir spēkā ārkārtas stāvoklis pēc "Daesh" 2015. gada 13. novembrī sarīkotajiem teroraktiem Parīzē, kuros tika nogalināti 130 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!