Foto: EPA/Scanpix/LETA

Rumānijas iekšlietu ministrs Nikolae Moga otrdien atkāpies no amata saistībā ar policijas lēno rīcību 15 gadus vecas nolaupītas meitenes meklēšanā, kura tika izvarota un noslepkavota Karakalā, valsts dienvidos.

Meitenes slepkavība ir šokējusi visu valsti un izsaukusi sabiedrības dusmas pret varasiestādēm. Sestdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja Bukarestes ielās, lai protestētu pret policijas nekompetenci.

Moga sacīja, ka nolēmis atkāpties, lai sargātu ministrijas prestižu, ko smagi iedragājusi dažu tās darbinieku kļūdainā rīcība.

Moga ir trešā augsta ranga amatpersona, kas šīs slepkavības lietas dēļ zaudējusi amatu. No amata atcelts arī Rumānijas nacionālās policijas priekšnieks Joans Buda un Īpašā telekomunikācijas dienesta vadītājs Jonels Vasilka.

Atlaisti arī trīs policijas priekšnieki reģionā, kur notika noziegums, un sākta izmeklēšana pret astoņiem policistiem par nolaidību.

Aizdomās turamais - 65 gadus vecais Georigijs Dinka - tika aizturēts svētdien Karakalā.

Viņš ir atzinies, ka nolaupījis un nogalinājis 15 gadus veco Aleksandru, kā arī vēl vienu meiteni, kura pazuda aprīlī, liecina Dinkas advokāta sniegtā informācija.

Advokāts atklāja, ka prokuratūrai ir aizdomas, ka Dinka varētu būt pastrādājis vēl citus noziegumus.

Aleksandra pazuda pagājušajā trešdienā. Viņa tika nolaupīta, mēģinot ar autostopiem nokļūt mājās Karakalā. Ceturtdienā meitene trīs reizes piezvanīja avārijas dienestiem, lūdzot palīdzību. Viņa pastāstīja, ka tikusi nolaupīta un izvarota, un deva norādes par to, kur nolaupītājs viņu ieslodzījis.

Policija viņas atrašanās vietu noskaidroja piektdienas naktī, bet juridisku procedūru dēļ vēl trīs stundas vilcinājās ieiet ēkā.

Šo īpašumu policija pārmeklēja 19 stundas pēc Aleksandras pēdējā zvana uz ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru.

Policija ēkā atrada cilvēku atliekas, kas, domājams, pieder Aleksandrai un otrajai nolaupītajai meitenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!