Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievijā desmitās klases skolēnam Dmitrijam Daineko nācies izdzēst savu video ar piedalīšanos akcijā "ALS Ice Bucket Challenge" pēc aizturēšanas milicijā, vēsta Baltkrievijas portāls "Svaboda.org".

Skolēns piedalījies populārā akcijā "Ice Bucket Challenge", kur pēc apliešanās ar aukstu ūdeni jānodod stafete nākamajam dalībniekam, un kā pirmo nosaucis Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vārdu.

Taču prezidents nebijis sajūsmā par perspektīvu aplieties ar aukstu ūdeni. Kā vēsta "Foreign Policy", akcijas dalībnieku Dmitriju un viņa draugus izsauca uz miliciju, kur viņiem pārmeta "iešanu pret prezidentu", draudējuši visus fiksēt uzskaitē un sodīt par to.

Pagaidām nekādu sodu jaunieši nav saņēmuši, taču video no Youtube nācies izdzēst. Tiesa, citā sociālajā vietnē "VKontakte" šis video ir apskatāms brīvā veidā.

Pusaudzis pastāstījis, ka akcija ieguvusi politisko nokrāsu pēc tam, kad viņa video publicējusi opozīcijas mājaslapa "Hartija-97", pēc kā aktivizējušies specdienesti.

"ALS Ice Bucket Challenge" ir labdarības akcija, kuras dalībnieki uzgāž sev uz galvas spaini ledaina ūdens. Konkrēti šīs akcijas mērķis ir vākt līdzekļus amiotrofā laterālās sklerozes (ALS) pētīšanai un ārstēšanai. Amiotrofā laterālā skleroze ir reta, vienmēr letāla neiroloģiska slimība.

Šajā akcijā iesaistījušās daudzas pasaules sporta, biznesa un šovbiznesa zvaigznes kā Bils Geitss, Dženifera Lopesa, Opra Vinfrija un Džastins Timberleiks, un katrs ledus spaini sev uzgāzušais izaicina trīs nākamos akcijas dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!