Zviedrijā 16 gadus vecam jaunietim piespriests sabiedriskais darbs par naudas izkrāpšanu no vairāku vīriešu banku kontiem, kuri domāja, ka maksā par kailu mazgadīgu meiteņu vērošanu internetā.
Zviedrijas rietumu pilsētā Melndalā dzīvojošais jaunietis potenciālajiem klientiem teica, ka vienu reizi viņi varēs noskatīties par brīvu. Bija tikai viens noteikums - viņiem no sākuma bija jāiesniedz savi personas identifikācijas numuri, banku kontu dati un internetbankas kodi, vēstī laikraksts "Metro".

Trīs vīrieši "uzķērās", un no viņu kontiem tika izņemti 56 tūkstoši kronu (4180 lati).

Tomēr pusaudzim ar to vēl nebija gana. Viņš uzdevās par slepenpolicijas darbinieku, kas meklē interneta seksa pakalpojumu pircējus. Ironiskā kārtā viņš izmantoja tā policista vārdu, kurš vadīja iepriekšējo izmeklēšanu par viņa krāpšanu.

Jaunietis vīriešiem sacīja, ka par viņiem ziņots policijā saistībā ar interneta seksa pakalpojumu pirkšanu un policijai būšot nepieciešama pieeja viņu banku kontiem, lai atsauktu apsūdzības.

"Ja es neatradīšu neko neparastu, es likšu jūs mierā," pusaudzis teica vienam no vīriešiem pirms 15 tūkstošu kronu (1120 latu) izņemšanas no viņa konta.

Jaunietis policijai pastāstīja, ka naudu izmantojis, lai iegādātos drēbes un ieturētos restorānos.

Viņam par krāpšanu piespriestas 80 stundas sabiedriski derīga darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!