Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijā vairumam iedzīvotāju nav tuvas demokrātiskās vērtības, atsaucoties uz Krievijas neatkarīgās aptaujas aģentūras "Levadas centrs" otrdien publicētajiem aptaujas rezultātiem, vēsta "The Moscow Times".

Kopumā 47% Krievijas iedzīvotāju jeb gandrīz puse norāda, ka viņiem nav tuvas demokrātiskās vērtības, bet tikmēr 44% sevi uzskata par tuviem demokrātiskām vērtībām, liecina aptaujas rezultāti. Demokrātiskās idejas nedaudz tuvākas ir gados jaunākiem cilvēkiem – kopumā 50% aptaujāto vecumā no 18 līdz 24 gadiem atzīmējuši, ka demokrātiskās vērtības ir vai drīzāk ir viņiem tuvas.

Levadas centrs atzīmē, ka šajā jautājumā Krievijā pieaug sabiedrības polarizācija. Salīdzinot ar iepriekš veiktām aptaujām par šo tēmu, pieaudzis demokrātijas neatbalstītāju skaits.

Attiecībā uz politiskajiem virzieniem tikai 18% Krievijas iedzīvotāju par sev tuviem uzskata kreisus un sociālistiskus uzskatus, kamēr 72% kreisās idejas neatbalsta vai drīzāk neatbalsta. Tāpat vairums – 58% – Krievijas iedzīvotāju neatbalstot tirgus reformas.

Aptauja īstenota jau pēc Krievijas parlamenta apakšpalātas vēlēšanām septembrī, kurās par spīti plašām apsūdzībām dažādos pārkāpumos, tostarp daudzu opozīcijas kandidātu nepielaišanu vēlēšanām, par uzvarētāju pasludināta līdzšinēji spēcīgā "Vienotā Krievija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!