Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas feministu protesta grupas "Femen" dalībniece ceturtdien sarīkojusi jandāliņu Borispoles lidostā Kijevā, mēģinot piekļūt pie Maskavas un visas Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarha Kirila, kurš ieradies vizītē Ukrainā, vēsta raidorganizācija BBC.

"Femen" paziņojumā presei teikts, ka meitene centusies paust savu protestu pret "patriarha antivalstisko darbību", kā arī "nelikumīgo antiputina aktīvistu arestu" Krievijā.

Kā ziņo vietējie masu mediji, puskaila "Femen" aktīviste metusies virsū Krievijas Pareizticīgās baznīcas priekšstāvim, saucot "Atkāpies, ļaunais gars!". Sievietei uz ķermeņa bija uzraksts "Nogalināt Kirilu". Incidents noticis brīdī, kad patriarhs no lidmašīnas devies pie žurnālistiem.

Apsardze ātri sagūstījusi aktīvisti un patriarhs nekādi neesot reaģējis uz notikušo.

"Interfax" vēsta, ka "Femen" aktīvistei Annai Ždanovai aizsargātajā zonā izdevies piekļūt Kirilam, izmantojot sava amata - korespondentes - priekšrocības. "Viņu izdevums "Vestji" bija akreditējis kā ārštata žurnālisti," ceturtdien paziņoja patriarha Preses dienestā.

Patriarhs Kirils ieradies Kijevā, lai vadītu tradicionālos dievkalpojumus saistībā ar Krievzemes Kristīšanas 1024.gadadienas svinībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!