Foto: AP/Scanpix

No cietuma atbrīvotās krievu pankroka grupas "Pussy Riot" dalībnieces paziņojušas, ka joprojām vēlas, lai Vladimirs Putins pamestu Krievijas prezidenta amatu un lai viņa vietā Kremļa saimnieka krēslā sēstos tikko brīvībā nonākušais bijušais naftas magnāts Mihails Hodorkovskis.

"Kas attiecas uz Vladimiru Putinu, mūsu attieksme pret viņu nav mainījusies," savā pirmajā preses konferencē pēc atbrīvošanas paziņoja Nadežda Tolokoņņikova. "Mēs joprojām darītu to, par ko viņi mūs ielika cietumā. Mēs joprojām vēlētos viņu padzīt."

Tolokoņņikova piebilda, ka Putina vietā viņa labprāt redzētu Hodorkovski, kurš no cietuma tika atbrīvots pagājušajā nedēļā.

Otra atbrīvotā grupas dalībniece Marija Aļohina preses konferencē norādīja, ka piekrīt savas līdzgaitnieces teiktajam.

Atbildot uz jautājumu, kā viņa raksturotu Putinu, Tolokoņņikova sacīja, ka Krievijas prezidents esot noslēgts, kā jau čekists.

Kā ziņots, 2012.gada 21.februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

2012.gada augustā Maskavas tiesa par huligānismu piesprieda Aļohinai, Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 2012.gada 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tomēr, pamatojoties uz Putina izsludināto amnestiju, kas attiecās uz aptuveni 20 000 notiesāto, pirmdien dažus mēnešus pirms termiņa tika atbrīvota arī Tolokoņņikova un Aļohina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!