Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas pankgrupas "Pussy Riot" aktīvisti Maskavā trešdien, kad prezidents Vladimirs Putins svin 68. dzimšanas dienu, pie vairākām valsts iestāžu ēkām izkāruši varavīksnes karogus.

Aktīvisti varavīksnes karogus izkāruši pie Kultūras ministrijas, Federālā Drošības dienesta (FDD) un prezidenta administrācijas ēkām, redzams tīmeklī publicētajās fotogrāfijās.

""Pussy Riot" sarīkoja akciju pret valstisko homofobiju, Maskavā izkarot varavīksnes karogus," vēsta Krievijas tīmekļa medijs "Mediazona".

Akcijas laikā pie FDD ēkas aizturēts "Radio Brīvība" žurnālists Artjoms Radigins.

"Šodien mēs dāvājam šo varavīksni kā trūkstošās mīlestības un brīvības simbolu - dāvājam visiem. "Varavīksne – tā ir Saule pēc lietus," jūs sacījāt. Bet mēs esam tie, kas dara visu, lai šī Saule beidzot parādītos," vēršoties pie Putina, norāda akcijas dalībnieki.

Kremlim kritiski noskaņotā pankgrupa sniedz koncertus ārzemēs un izraisījusi plašu rezonansi ar savām radikālajām akcijām.

2012. gadā trīs grupas dalībniecēm pēc protesta Maskavas pareizticīgo katedrālē tika piespriesti cietumsodi.

Krievijas valdība izpelnījusies nosodījumu starptautiskajā arēnā par naida vairošanu pret seksuālajām minoritātēm.

"Pussy Riot" kritizējusi valsti par iejaukšanos LGBT kopienas pārstāvju dzīvēs.

Grupa aicinājusi valdību un personīgi Putinu ar likumu aizsargāt cilvēkus pret diskrimināciju viņu seksuālās orientācijas vai dzimuma dēļ.

Geju, lesbiešu un transpersonu nolaupīšana Čečenijā ir jāizmeklē, pieprasa grupa, bet likums, ar kuru aizliegta "homoseksuālisma propaganda", – jāatceļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!