Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbalstošās "krievu atbrīvošanas kustības" SERB biedri otrdien sarīkojuši protesta akciju uz tilta Maskavas centrā, kur februāra beigās tika noslepkavots opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, vēsta ziņu vietne "Grani.ru".

Aktīvistus saniknojusi 22. martā parādījusies plāksnīte ar uzrakstu "Ņemcova tilts". SERB biedri norāda, ka slepkavība nav pietiekams iemesls, lai pārdēvētu Moskvoreckas tiltu "Krievijas interešu nodevēja Ņemcova vārdā".

Putina atbalstītāji norāvuši un sabojājuši plāksnīti "Ņemcova tilts", sasituši vairākas svecīšu laternas un ierāmētās fotogrāfijas, apgāzuši vāzes ar ziediem.

Tāpat slepkavības vietā izlikti plakāti, kuros Krievijas iedzīvotāji tiek aicināti "ieslēgt smadzenes" un padomāt, vai ir vērts tiltu saukt cilvēka vārdā, kurš "iestājās pret Krievijas interesēm, atbalstīja "ukrofašismu" un aicināja atgriezt Krimu "Kijevas fašistiem".

Otrdien vakarā slepkavības vieta atkal sakārtota, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja pilsoniskais aktīvists Marks Gaļperins.

Gandrīz mēnesi pēc Ņemcova slepkavības cilvēki uz traģēdija vietu turpina nest ziedus un tajā redzamas politiķa fotogrāfijas, norāda medijs. 

Vēstīts, ka Krievijas opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem nogalināts 27. februāra naktī Maskavas centrā netālu no Kremļa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!