Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas nacionālistu motociklu klubs "Nakts vilki", kurus finansiāli atbalsta Krievija, ir atvēris bāzi Slovākijā, raksta portāls "The Slovak Spectator".

Informācija par bāzes atvēršanu esot bijusi atrodama Krievijas vēstniecības mājaslapā. Daži no vēstniecības pārstāvjiem esot piedalījušies bāzes atklāšanā, kuras publiskā atklāšana gan notikšot tikai septembrī.

Slovākijas ārlietu ministrija ir izteikusi bažas par bāzes atvēršanu un izteicās, ka dažu kluba dalībnieku viedokļi ir kaitīgi un ka viņus būtu nepieciešams uzraudzīt. Savukārt iekšlietu ministrija, vismaz pagaidām, neplāno ierobežot motociklistu aktivitātes, vēsta "The Slovak Spectator".

"Nakts vilki" ir paramilitārs grupējums, kura biedri piedalījās Krimas okupācijā, kā arī karo Austrumukrainā. Grupas dalībniekiem ir ciešas saites ar Krievijas politisko eliti un prezidentu Vladimiru Putinu.


"Uz mēģinājumiem atvērt kluba bāzi Slovākijā mēs raugāmies ar lielām bažām. Mēs uzskatām, ka dažu kluba dalībnieku viedokļi ir kaitīgi, it sevišķi tie, kas saistīti ar revanšismu un mēģinājumiem pārrakstīt vēsturi," izteicies Slovākijas ārlietu ministrijas runasvīrs Petrs Suško.

Drošības analītiķis Jaroslavs Nads "Nakts vilku" bāzes izveidošanu Slovākijā saredz kā drošības draudu: "Viņi nodarbojas ar kriminālām aktivitātēm, vienlaikus saņemot finansējumu no Krievijas valdības. Viņu darbības ir saistītas ar propagandas izplatīšanu un citām nelikumīgām aktivitātēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!