Foto: AP/Scanpix

Krievijas motociklistu kluba "Nakts vilki" brauciens uz Berlīni, kas tiek organizēts Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju gadadienai par godu, otro gadu pēc kārtas apstājies pie Polijas robežas.

Kā vēsta aģentūra "Tass", atsaucoties uz Polijas kluba "Katiņas reids" līderi Viktoru Vengžinu, motociklisti apturēti uz Baltkrievijas un Polijas robežas un neviens no viņiem nav ielaists Polijā.

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, "Tass" vēsta, ka valstī nav ielaisti pat tie, kam ir Eiropas Savienības valstu pases. Savukārt atsevišķi brauciena dalībnieki Polijā ieradušies jau iepriekš un arī tagad turpināšot ceļu uz Berlīni.

Tiesa gan, jau iepriekš Polija paziņoja, ka tāpat kā pērn arī šogad tā nelaidīs valstī "Nakts vilku" dalībniekus.

Motociklistu grupa grasījās Berlīni sasniegt, šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Slovākiju, Čehiju un Austriju.

Vēstīts, ka "Nakts vilku" Latvijas nodaļas prezidents Igors Lakatošs 7. aprīlī tika aizturēts un izraidīts uz Krieviju. Viņš ir iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, apstiprināja Iekšlietu ministrija.

Uz Krievijas pilsoņa Igora Lakatoša vārda reģistrēta Krievijas prokremliskā motokluba "Nakts vilki" Latvijas nodaļa "Night Wolves MC Latvia".

Lakatošs un vēl daži Latvijas kluba biedri pērn arī piedalījās plašu rezonansi izraisījušajā "Nakts vilku" organizētajā braucienā Maskava-Berlīne. Kā liecina internetā publicēti fotoattēli un video,Latvijas nodaļas motociklisti Bratislavā pie Otrā pasaules kara memoriāla sagaidīti kā centrālie viesi un ar saucieniem "Krievija, Krievija".

"Nakts vilki" organizēto braucienu kolonnā lielā mērā izjauca Polijas lēmums nelaist Krievijas motociklistus pāri savai robežai. Savukārt Latvijas "Night Wolves" biedru priekšrocība brauciena realizēšanā varēja būt brīva pārvietošanās Šengenas zonā bez nepieciešamības iegūt vīzu.

Krievijas motoklubs "Nakts vilki" ("Night Wolves" ;"Ночные Волки") savas stingri prokremliskās nostājas dēļ nereti tiek dēvēts par "Putina baikeriem". Kluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs jeb Ķirurgs tiek dēvēts par Putina draugu un ir atklāts viņa slavinātājs. Viņš arī vada prokremlisko kustību "Antimaidans".

Klubs aktīvi atbalsta Ukrainai piederošās Krimas aneksiju un promaskaviskos separātistus Austrumukrainā. Pirms pussalas pievienošanas Krievijai "Night Wolves" biedri patrulēja Krimas ielās un piedalījās ieroču noliktavu sagrābšanā, kā arī sagūstījuši vismaz vienu Ukrainas virsnieku, ziņo "Radio Brīvā Eiropa". Tāpat "Night Wolves" biedri piedalās kaujās Donbasā un cer uz "krievu pasaules" apvienošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!