Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ebreji būs nopietni apdraudēti, ja reiz tiks gāzts Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atsaucoties uz Krievijas galvenā rabīna Aleksandera Borodas teikto, ziņo Kremļa finansētais medijs "RT". Viņaprāt, esošā valdība ebrejiem garantē lielāku drošību nekā to dara daudzas Rietumu valdības.

"Krievijas ebrejiem ir jāsaprot, kādas briesmas ietver iespējamā Putina valdības krišana, jāsaprot spēles noteikumi un jāapzinās iespējas," paziņojis Krievijas Federācijas Ebreju biedrību līderis ikgadējā sanāksmē.

Boroda klāstījis, ka Putina valdība piedāvā garantētu atbalstu ebrejiem, kas ir labāks nekā Eiropā un ASV, turklāt Krievijā reliģiskās institūcijas ir vairāk aizsargātas pret antisemītismu nekā citās valstīs, kuras nenodrošina pietiekamu aizsardzību.

"Krievijā pastāv praktiski neierobežota reliģiskā brīvība, un ebreju kopienai ir jānodrošina, ka šī situācija tāda arī paliek. Mēs nedrīkstam zaudēt to, ko esam sasnieguši, un valdības atbalstu kopienai," skaidrojis Boroda.

Viņš uzsvēra, ka visiem Krievijas ebrejiem, īpaši tiem, kuri ir pret Putinu un viņa valdību, "jāsaprot nopietnās briesmas, kuras tie uzņemas, un potenciālās sekas".

Šāds Putina atbalsts jau izsaucis kritiku no liberāli domājošiem ebrejiem, kā arī Ukrainas ebreju kopienām. Tās Maskavu apsūdz cilvēku brīvību apspiešanā un Ukrainas krīzes veicināšanā.

Krievijas Federācijas Ebreju biedrības konferencē prezidents Putins tika slavēts arī par ieguldījumu aptuveni 350 000 cilvēku lielās Krievijas ebreju kopienas saliedēšanā. Ar valdība atbalstu atjaunotas vairākas sinagogas, kā arī Maskavā dibināts ebreju muzejs.

Konferencē Maskavas reģionā nedēļas nogalē piedalījās aptuveni 1400 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!