Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nav izdevies sasniegt nevienu no saviem mērķiem Ukrainā un "Jaunkrievijas" projekts tiek slēgts, sociālajā tīklā "Facebook" raksta viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem, bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs.

Komentējot Kremļa paziņojumu par Putina rīkojumu atvilkt spēkus no "militārajām mācībām" Rostovas apgabalā pie Ukrainas robežas, Ņemcovs norāda, ka tas liecina par "projekta Jaunkrievija" slēgšanu.

"Neviens no Putina mērķiem nav sasniegts. Projekts "Jaunkrievija" tiek slēgts. Var atviegloti uzelpot un izdarīt dažus secinājumus. Tie ir šausminoši," raksta Ņemcovs.

Putinam nav izdevies mēģinājums "piesaistīt Ukrainu Krievijai un panākt tās iekļaušanos Muitas savienībā. Panāca pilnīgi pretējo, Ukraina izvēlējās Eiropas vektoru un nekad neatgriezīsies Putina ietekmes orbītā. [..] Tagad jau ir skaidrs, ka Ukraina cieši un uz ilgu laiku ir saistīta ar NATO. Notiek kopīgas Ukrainas un NATO mācības, veidota militāri-tehniskā sadarbība ar aliansi", norāda Ņemocovs.

"Gribēja cieņu no ukraiņu tautas puses. Ieguva ienaidnieku uz daudziem gadiem un Putins-p****s. Gribēja Jaunkrieviju no Doņeckas līdz Odesai. Ieguva Doņeckas un Luhanskas apgabalu mazāko daļu. Gribēja koridoru uz Krimu caur Mariupoli. Ieguva pretestību un ierakumus, kurus raka Mariupoles krievi, lai neielaistu okupantu," raksta Ņemcovs.

"Gribēja [ieņemt Donbasu] kā Krimu, bez neviena šāviena, saņēma 4000 nogalinātos abās pusēs. Gribēja, lai neciestu Krievijas ekonomika. Saņēma kapitāla bēgšanu virs 100 miljardiem dolāru, 40 rubļus par dolāru (kritums par vairāk kā 20%) un divciparu inflāciju produktiem. Kā arī pilnīgu ekonomikas apstāšanos bez investīcijām un inovācijām."

"Gribēja atbalstu no impērijas piekritēju un nacionālistu puses (tādu kā Girkins, Sputņiks un Pogroms), ieguva no viņu puses pilnīgu naidīgumu un nodevēja titulu. Gribēja atzinību pasaules politikā. Kļuva par izstumto. No G8 padzina, nekur neaicina, visi sabiedrotie zem sankcijām, neviens negrib kontaktēties, izņemot [Baltkrievijas prezidentu Aleksandru] Lukašenko un [Kazahstānas prezidentu Nursultanu] Nazarbajevu. Un pat viņi atbalsta Ukrainas teritoriālo vienotību un prasa naudu. Īpaši veiksmīgs gājiens izdevās Aleksandram Grigorjevičam [Lukašenko] - viņš no Krievijas budžeta saņēma 3,5 miljardus dolāru gadā un paziņoja, ka Krieviju vajadzētu sadalīt starp Mongoliju un Kazahstānu," raksta Ņemcovs.

"Vienīgais, ko gribēja un saņēma, ir augsts reitings, kas balstīts uz imperiālu histēriju un propagandas mašīnas ciniskiem meliem. Bet tas nav uz ilgu laiku. Drīz tauta sapratīs, ka cenas pieaugušas, bet ienākumi nav. Ilgi neizdosies visu gāzt uz Obamu," raksta Ņemcovs.

"Lūk, tā viņš visus apspēlēja... Pirmkārt jau pašu Krieviju."

Jau ziņots, ka Krievijas oficiālie mediji apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu atvilkt spēkus no Ukrainas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!