Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV "nopietni" uztver Vladimira Putina draudus izmantot kodolieročus, britu raidsabiedrībai BBC sacīja Savienoto Valstu Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs.

Trešdien Krievijas diktators brīdināja, ka viņa valsts izmantos visus tās rīcībā esošos līdzekļus, lai aizsargātu savu teritoriju.

Kērbijs sacīja, ka ASV nemaina savu "stratēģisko atturēšanas stāju", bet piebilda, ka Putins runāja bezatbildīgi. "Tas ir bīstams precedents, ka Putina kungs izmanto šāda veida retoriku kara kontekstā, kuru viņš nepārprotami zaudē Ukrainā," sacīja ASV amatpersona.

"Mums šie draudi ir jāuztver nopietni, un mēs to arī darām (..) Mēs, cik vien iespējams, esam novērojuši viņa kodolspēku spējas, es varu jums teikt, ka mēs neredzam nekādas norādes uz to, ka mums šobrīd būtu jāmaina sava stratēģiskā atturēšanas poza," turpināja Kērbijs.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju". Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!