Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvis pirmdien izsmējis ASV mediju ziņas, ka Krievijas līderim varētu būt vēzis, kā arī norādījis, ka Putins ir vesels un žurnālistiem vajadzētu "apklust".

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pārtrauca spekulācijas, ka 62 gadus vecais Putins varētu būt slims.

"Viņiem uz to nevajadzētu paļauties. Viņiem vajadzētu apklust. Viss ir kārtībā," žurnālistiem Putina rezidencē paziņoja Peskovs.

Piektdien laikraksts "The New York Post" atsaucās uz "avotiem", vēstot, ka Putins cieš no aizkuņģa dziedzera vēža, kas ir bīstamākais no šīs slimības veidiem.

Kā norādīja laikraksts, informācija nākusi no vārdā nenosaukta vācu ārsta, kurš nesen aprūpējis Putinu.

Kā vēsta "The New York Post", mediji Baltkrievijā un Polijā mēnešiem runā, ka Putinam ir mugurkaula vēzis.

Baumas par Putina slikto veselību sākušās pēdējo piecu gadu laikā, un novērotāji teikuši, ka Putins dažreiz cietis sāpes, piedaloties publiskos pasākumos.

Arī viņa seja dažreiz izskatoties piepampusi, pastiprinot baumas, ka viņš lieto steroīdus vai pretnovecošanās līdzekļus.

2012.gadā Putins uz kādu laiku samazināja ārvalstu vizīšu skaitu un pārcēla augsta līmeņa vizīti Japānā. Avoti Tokijā norāda, ka iemesls esot bijis veselības problēmas.

Putina administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs norādīja, ka tajā laikā pie vainas bijis "neliels sportā gūts ievainojums".

Putinam ir svarīgs viņa veselīgā, aktīvā vīrieša tēls, lai arī viņš jau ir sasniedzis pensijas vecumu.

Saskaroties ar Rietumu izolāciju, ekonomiskajām problēmām un rubļa kursa krišanos, Putina augstais reitings pirmo reizi kopš aprīļa ir samazinājies. Analītiskā centra "Levada" aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāju skaits, kas par Putinu būtu gatavi balsot, samazinājies no 87% augustā līdz 83% septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!