Foto: Vida Press

Vadošie Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītāji Krievijas televīzijas kanālos nu sūkstās, ka privātajos telefonos saņem nebeidzamu lavīnu ar fotogrāfijām, kurās redzami miruši Krievijas karavīri, vēsta medijs "Daily Beast".

Tā, piemēram, ceturtdien propagandista Vladimira Solovjova raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" tā vadītājs sūdzējās, ka viņš un "Russia Today" galvenā redaktore Margarita Simonjana tiekot "terorizēti", jo viņi saņem nebeidzamus zvanus un ziņas par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Savukārt dažas dienas pirms tam divi citi Kremļa retorikas pārstāvji - Olga Skabeva un viņas vīrs Jevgēņijs Popovs – sūdzējās, ka arī viņi saņemot zvanus no Ukrainas un Polijas, kuros tiekot stāstīts par Krievijas armijas rīcību Ukrainā. Viņa arī atzīmēja, ka saņem "bildes ar līķiem, tik daudz bildes ar līķiem, kas, kā viņi apgalvo, esot krievu karavīru līķi".

Jāatzīmē, ka vēl pirms nedēļas Solovjovs bažījās, ka sankciju rezultātā viņam varētu tikt atņemta villa Itālijā. Šīs bažas piepildījās pirms pāris dienām, kad Itālijas varas iestādes iesaldēja viņa piekļuvi tai.

Solovjovs iepriekš medijos dēvēts par "Kremļa runājošo galvu", jo tieši caur viņa raidījumu bieži tiek izplatīta Kremļa sagatavotā retorika Krievijas tautai. Solovjovs arī iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!