Pagājušajā nedēļā neatkarīgās izpētes centra ROMIR veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka par Krievijas prezidenta pienākumu izpildītāju Vladimiru Putinu 26.martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās gatavojas balsot 50 procenti Krievijas iedzīvotāju, kas ir par dažiem procentiem mazāk nekā marta pirmajās nedēļās.
Salīdzinoši marta pirmajā pusē, pēc sociologu veikto aptauju rezultātiem, par Putinu gatavojās balsot 55 līdz 60 procenti Krievijas vēlētāju.

Par Krievijas Komunistiskās partija līderi Genadiju Zjuganovu, pēc ROMIR aptaujas rezultātiem, pagājušajā nedēļā bija gatavi balsot 21,8 procenti, bet 5,1 procents - par Grigoriju Javļinski.

Vladimirs Žirinovskis varēja cerēt uz 4,9 procentiem balsu. 2,1 procents par prezidentu vēlētos redzēt Amangeldi Tuļejevu, bet 1,4 procenti respondenti - Ellu Pamfilovu.

Par pārējiem kandidātiem gatavojās balsot mazāk par vienu procentu aptaujas dalībnieku: par Konstantīnu Titovu - 0,9 procenti, par Staņislavu Govuruhinu - 0,7 procenti, par Juriju Skuratovu - 0,5 procenti, par Umaru Džabrailovu un Jevgeņiju Savostjanovu - 0,2 procenti.

Aptaujā piedalījās 1500 Krievijas iedzīvotāji 94 apdzīvotajās vietās 40 Krievijas federācijas subjektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!