Krievijas premjerministra Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot bijušā Padomju Savienības prezidenta Mihaila Gorbačova ieteikumu Putinam aiziet no varas, sacīja, ka Gorbačovs esot sagrāvis Padomju Savienību, bet Putins - paglābis no sabrukuma Krieviju.

"Bijušais milzīgas valsts vadītājs, kurš, pēc būtības, to sagrāva, ierosina demisionēt cilvēkam, kurš spējis no tāda paša likteņa paglābt Krieviju," svētdien telekanālam "Rossija" sacīja Peskovs.

Jau ziņots, ka Gorbačovs sestdien ieteica Putinam aiziet no varas.

"Vispār es ieteiktu Vladimiram Vladimirovičam aiziet tagad. Iznāk, ka viņam jau ir bijuši trīs termiņi: divi kā prezidentam, viens kā premjeram. Trīs termiņi, nu, pietiek. Tāpēc, ka [ap sevi] rada šos.. klanus," sacīja Gorbačovs intervijā radiostacijai "Eho Moskvi".

Uz jautājumu, vai viņš tic, ka Putins brīvprātīgi atdos varu, Gorbačovs atbildēja ar pretjautājumu: "Bet kas gan tur briesmīgs?"

Gorbačovs uzsvēra, ka viņš pats savulaik paziņojis par savu PSRS prezidenta pilnvaru izbeigšanu, un tā būtu jārīkojas arī Putinam.

"Tā viņam arī vajag izdarīt. Es ietu pa šo ceļu, tad būtu aizsargāts viss pozitīvais, ko viņš ir paveicis," sacīja bijušais Padomju Savienības prezidents.

Putins gatavojas kandidēt martā paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!