Foto: Reuters/Scanpix
Par spīti drūmiem "Rosseļhozbank" (Krievijas Lauksaimniecības banka) darbības rezultātiem Krievijas finanšu nozares balva "Gada baņķieris" piešķirta šīs iestādes vadītājam – prezidenta Vladimira Putina ietekmīgā nacionālās drošības padomnieka Nikolaja Patruševa dēlam, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Krievijas Banku asociācija 38 gadus veco bankas vadītāju Dmitriju Patruševu (attēlā) apbalvojusi par viņa "ieguldījumu pašmāju ekonomikas, galvenokārt lauksaimniecības nozares, attīstībā", teikts "Rosseļhozbank" paziņojumā.

"Par spīti makroekonomiskiem izaicinājumiem un bankai uzliktajām ASV, ES un citu valstu sankcijām, 2015. gadā "Rosseļhozbank" ir ievērojami palielinājusi lauksaimniecības biznesa atbalstu, tās kredītportfelim un no jauna izsniegtajiem aizdevumiem pārsniedzot tirgus vidējos rādītājus," skaidrots paziņojumā.

Lai gan šis paziņojums finanšu iestādes tīmekļa vietnē publicēts jau 23. decembrī, Krievijas mediji šo notikumu sākuši apspriest tikai tagad.

Banka, kuru 2000. gadā ar mērķi finansēt Krievijas lauksaimniecības nozari nodibināja Putins, 2015. gadā ir sasniegusi rekordlielus zaudējumus, piebilst medijs. Tā portāls "Rosbalt" norāda, ka provizoriskie "Rosseļhozbank" zaudējumi par 2015. gada pirmajiem trīs ceturkšņiem sasniedz 67,9 miljardus rubļu (828 miljoni eiro).

Foto: Reuters/Scanpix

Bankas vadītāja tēvs Nikojajs Patruševs (attēlā ar Putinu) pašlaik ir konsultatīvās Krievijas Drošības padomes loceklis. Viņš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem ideologiem Krievijas konfrontācijā ar Rietumiem Ukrainas jautājumā. Putina pirmo divu prezidentūras termiņu laikā (1998. – 2008.) Patruševs vecākais bija Federālā drošības dienesta (FDD) direktors, pasvītro RFE/RL.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Foto: Nikolajs Patruševs ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu

"Rosseļhozbank" ir no tām Krievijas iestādēm, pret kuru 2014. gada jūlijā tika vērstas ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijas, Rietumiem reaģējot uz Maskavas īstenoto Krimas aneksiju un separātistu atbalstīšanu Austrumukrainā.

2015. gada martā Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka krīzes vadības plāna ietvaros valdība "Rosseļhozbank" piešķirs 10 miljardus rubļu.

Dmitrijs Patruševs par "Rosseļhozbank" bankas vadītāju tika iecelts 2010. gada maijā, kad bija 33 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!