Krievijas Valsts dome trešdien ar lielu balsu vairākumu noraidīja komunistu ierosinājumu izteikt neuzticību premjerministra Vladimira Putina valdībai. Par neuzticību balsoja tikai 127 deputāti, bet lēmuma pieņemšanai bija nepieciešamas 226 balsis. 76 deputāti balsoja pret, bet pieci atturējās.
Lielākais prezidentu Vladimiru Putinu atbalstošais spēks Valsts domē - frakcija "Vienotība" - otrdien nolēma tomēr neatbalstīt neuzticības izteikšanu valdībai trešdien paredzētajā balsojumā, lai gan pagājušajā nedēļā "Vienotība" paziņoja par gatavību neuzticību izteikt.

Pagājušajā nedēļā "Vienotība" paziņoja, ka balsos par neuzticību premjera Mihaila Kasjanova kabinetam, lai gan "Vienotība" valdību atbalsta. "Vienotībai" kopā ar komunistiem ir pietiekami balsu, lai izteiktu neuzticību valdībai, taču "Vienotība" paziņoja, ka tās mērķis ir panākt nevis valdības, bet gan domes atlaišanu. Ja prezidents nepiekrīt valdības maiņai pēc neuzticības izteikšanas domē, viņam parlamenta apakšpalāta ir jāatlaiž un jāizsludina jaunas vēlēšanas.

Komunisti ierosinājumu izteikt neuzticību motivēja ar to, ka valdībai ir neveiksmīga ekonomiskā politika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!