Foto: Ekrānuzņēmums

Portāls "Projekt" šonedēļ nāca klajā ar publikāciju, kurā apgalvots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins vismaz kopš vasaras beigām uzturas Sočos, kur viņam uzbūvēts Piemaskavas Novoogarjovas rezidencei identisks darba kabinets, lai TV skatītajiem radītu iespaidu, ka 65 gadus vecais kungs arī Covid-19 pandēmijas laikā ir Maskavā vai tās tuvumā.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šo informāciju gan noliedza, saucot to par informatīvo uzbrukumu un norādot, ka "nav nekādu identisku kabinetu".

Sociālajos tīklos par šo tēmu jau izplatījušās asprātības, piemēram atziņa, ka "Peskovs nemelo, jo kabineti patiešām nav vienādi", un lietotāji aktīvi meklē atšķirības oficiālajos kadros redzamajos attēlos.

Īpašu uzmanību lietotāji pievērš kādam slēdzim, kurš dažādos kadros atrodas dažādā attālumā no durvīm.

Turklāt kāds atzīmē, ka slēdzis savu pozīciju mainījis jau maijā publicētos kadros, kas liecina, ka iespējamā kabineta kopija ir bijusi gatava vismaz kopš pavasara. Savukārt portāls "Meduza" atzīmē, ka pirmās slēdža (ja tas ir slēdzis) "pārvietošanās" izmaiņas novērotas jau aprīļa beigās, kad plosījās Covid-19 pandēmijas pirmais vilnis.

Citi lietotāji atraduši atšķirības grīdas segumā un novērojuši, ka arī durvju eņģu garums ir atšķirīgs.

Kāds pamana, ka kaut kur pazūd arī vadi zem galda.

Tāpat uzmanību piesaistījušas kādas mēbelēs iebūvētas restītes – vienā gadījumā tādas ir vienas, bet citā divas.

Krievija ir viena no pasaulē Covid-19 vissmagāk skartajām valstīm. Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā līdz šim konstatēti vairāk nekā 2,5 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumi un vairāk nekā 45 tūkstoši cilvēku no slimības miruši. Inficēto skaita ziņā tā ir ceturtā vieta pasaulē aiz ASV, Indijas un Brazīlijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!