Krievija cenšas panākt, lai Eiropā vispārpieņemtās tiesību normas tiktu attiecinātas arī uz Baltijas valstu krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, šodien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, iebilstot Somijas prezidentei Tarju Halonenai, kura pauda pārliecību, ka Baltijas valstis pilnībā ievēro starptautiskos cilvēktiesību un mazākumtautību tiesību standartus.
"Tieksimies pēc tā, lai panāktu Eiropā vispārpieņemtās humanitārās tiesību attiecināšanu uz visu Eiropas kontinentu," pēc sarunām ar Somijas prezidenti Halonenu teica Putins.

"No tiem, kas ANO, Eiropas Savienībā un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā atbild par cilvēktiesībām, mēs esam dzirdējuši, ka tādas problēmas pastāv, un mēs ar to esam vienisprātis," teica Putins, domādams ar to krievvalodīgo stāvokli Baltijas valstīs.

Šie Krievijas prezidenta izteikumi sekoja Halonenas paziņojuma, ka krievvalodīgo stāvoklis Baltijas valstīs atbilst starptautiskajiem standartiem.

"Eiropas Savienība seko cilvēktiesību situācijai un nonākusi pie slēdziena, ka krievvalodīgo stāvoklis Baltijas valstīs atbilst starptautiskajiem standartiem," paziņoja Somijas prezidente.

Savukārt Putins teica: "Tomēr mēs negatavojamies uzkurināt situāciju, to radikalizēt, taču arī neizliksimies, ka tādi jautājumi nerodas."

"Ceru uz šo problēmu risinājumu gan daudzpusējā formātā, gan divpusēju [sarunu] ceļā ar Baltijas valstīm, protam, ievērojot to likumīgās intereses," piebilda Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!