Krievijas prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins svētdien prezidenta vēlēšanās iegūs apmēram 53 līdz 55 procentus vēlētāju balsu, tādējādi uzvarot jau pirmajā vēlēšanu kārtā, ceturtdien prognozēja Viskrievijas sabiedriskās domas izpētes centrs.
Respektētais privātais socioloģisko pētījumu centrs, kas savu prognozi balstīja uz jaunāko aptauju datiem un iepriekšējām prezidenta vēlēšanām Krievijā, paziņoja, ka komunistu līderis Genadijs Zjuganovs iegūs no 22 līdz 24 procentiem balsu.

Liberālās partijas "Jabloko" līderis Grigorijs Javļinskis varētu iegūt no trīs līdz sešiem procentiem balsu, uzskata izpētes centrs.

Nesen veikto aptauju dati liecināja, ka Putina atbalstītāju procents ir noslīdējis zem 50 procentiem, kas ir vajadzīgi, lai uzvarētu vēlēšanu pirmajā kārtā. Otrā kārta paredzēta 16.aprīlī.

Viskrievijas sabiedriskās domas izpētes centrs prognozēja vēlētāju aktivitāti no 64 līdz 65 procentiem, kas būtu pietiekami augsts rādītājs, lai vēlēšanas varētu tikt uzskatītas par notikušām.

No 24.marta vairs nav atļauta sabiedriskāss domas aptauju datu paziņošana masu informāciju līdzekļos. Aizliegts arī izteikt Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu prognozes, kā arī publicēt prezidenta amata kandidātu reitingus.

Par to ceturtdien aģentūru "Interfax" informēja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Vešņakovs. Šāds likums attiecas arī uz vēlēšanu dienu - 26.martu, viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!