Krievija ir ieinteresēta, lai tautieši no ārzemēm atgrieztos savā dzimtajā zemē, pirmā Tautiešu kongresa atklāšanā Maskavā šodien sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Putins paskaidroja, ka šādu nostāju "diktē ekonomiskie un morālie iemesli". Pagaidām galvenais būtu nodibināt labus sakarus starp Maskavu un ārzemēs dzīvojošo krievu sabiedriskajām organizācijām, uzņēmēju aprindām, kultūras biedrībām. "Vajag radīt vienu valsts struktūru, kas nodarbotos ar visiem jautājumiem, kas skar sakarus ar tautiešiem ārvalstīs," izteicās prezidents.

Krievijas vadītājs arī aicināja "savest kārtībā Krievijas likumdošanu", jo nereti ieceļotājiem nākas ļoti ilgi gaidīt atļauju apmesties uz dzīvi Krievijā. "Turklāt mūsu tautiešiem aiz robežas ir jābūt vienādām tiesībām ar tās valsts pilsoņiem, kurā tie dzīvo," piebilda Putins. Pēc viņa sacītā, valstij par to būtu jācīnās "neatlaidīgi, pareizi un kvalificēti".

Savā runā Krievijas prezidents pauda viedokli, ka neatkarīgi no dzīves vietas visiem tiem, kuri par savu dzimteni uzskata Krieviju, jābūt kopējai kultūras un informācijas telpai. "Nekas nedrīkst traucēt mums sajusties kā vienai tautai," deklarēja Putins, aicinot Krievijas uzņēmējus aktīvāk sadarboties ar uzņēmējdarbībā iesaistītajiem tautiešiem ārvalstīs.

Tautiešu kongress Maskavā notiks divas dienas. Forumā piedalās 600 delegāti no 47 pasaules valstīm, arī Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!