Foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apbalvojis ar orderiem un medaļām vairāk nekā 300 mediju darbiniekus par "augstu profesionalitāti un objektivitāti, atspoguļojot notikumus Krimas Republikā", pirmdien vēsta laikraksts "Vedomosti".

Rīkojums par žurnālistu apbalvošanu parakstīts jau 22.aprīlī, bet joprojām nav publiskots, vēsta "Vedomosti".

Laikraksts, atsaucoties uz amatpersonu, kurš sarakstu esot redzējis, vēsta, ka tajā iekļauti vairāk nekā 300 cilvēki, tostarp aptuveni 90 korespondenti.

Aptuveni simts apbalvojumus saņēmis Krievijas lielākais valsts mediju uzņēmums VGTRK, aptuveni 60 apbalvojumi tikuši televīzijas kanālam "Pervij kanal", bet vairākus desmitus saņēmuši telekanāli NTV un "Russia Today". Pie daudzām medaļām ticis arī tīmekļa medijs "Life News".

Telekanāla "Doždj" un radiostacijas "Eho Moskvi" darbinieki apbalvoto sarakstā nav, vēsta "Vedomosti".

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!