Krievijas pašreizējais prezidents Vladimirs Putins pirmdien partijas "Vienota Krievija" kongresā ir paziņojis, ka viņš ir gatavs stāties premjerministra amatā, ja par prezidentu kļūs viņa ilggadējais palīgs un sabiedrotais, pašlaik izvirzītais kandidāts Mditrijs Medvedevs, un viņš piedāvās Putinam šādu iespēju, raksta AP.
Līdz šim valdīja neskaidrības par to, kā Putins gatavojas realizēt savu plānu saglabāt ietekmi Krievijas politikā, taču tagad ir apstiprinājusies visvairāk apsvērtā iespēja – stāšanās premjerministra amatā. Putins arī solījis līdz prezidentūras beigām necensties stiprināt premjerministra amata ietekmi valstī.

Pagājušajā nedēļā Putins apstiprināja Medvedevu kā piemērotāko prezidenta amata kandidātu, kuram tagad nodrošināts partijas "Vienota Krievija" atbalsts. Dienu vēlāk Medvedevs paziņoja, ka ievēlēšanas gadījumā piedāvās Putinam valdības vadītāja amatu.

"Ja Krievijas pilsoņi izrādīs uzticību Dmitrijam Medvedevam un ievēlēs viņu prezidenta amatā, es būtu gatavs turpināt mūsu kopīgo darbu kā valsts premjerministrs, nemainot varas sadalījumu," partijas kongresā teica Putins. Nedaudz vēlāk partija izvirzīja Medvedevu par savu kandidātu prezidenta amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!