Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sacījis, lai Vašingtona nosūta viņam neapgāžamus pierādījumus, ka Krievijas pilsoņi bijuši iesaistīti ASV prezidenta vēlēšanās, nodēvējot šīs apsūdzības par "kliegšanu un vaimanāšanu ASV Kongresā", ziņo aģentūra "Reuters".

ASV īpašā prokurora Roberta Millera birojs pagājušomēnes apsūdzējis 13 krievus un trīs uzņēmumus par iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās ar mērķi atbalstīt Donaldu Trampu un diskreditēt Hilariju Klintoni.

"Vispirms man ir jāredz, ko viņi ir izdarījuši. Dodiet mums materiālus, dodiet mums informāciju," Putins sacījis intervijā NBC TV, kas tika pārraidīta piektdienas, 2. marta, vakarā.

"Mēs nevaram atbildēt, ja viņi nepārkāpj Krievijas likumu," uz jautājumu, vai Maskava rīkosies pret apsūdzētajiem cilvēkiem, atbildēja Putins.

Raidījuma vadītāja Megana Kellija uzskaitījusi vairākas no Millera biroja izvirzītajām apsūdzībām, tostarp par nepatiesas informācijas izplatīšanu internetā.

"Ar visu cieņu pret jums personīgi un ASV Kongresu, bet jums jābūt cilvēkiem ar legāliem izglītības grādiem, 100% jums jābūt," smaidot sacījis Putins.

Tāpat viņš teicis, ka ASV varasiestādēm vajadzētu Krievijas ģenerālprokuroram nosūtīt oficiālu pieprasījumu. "Tam ir jāiet caur oficiāliem kanāliem, nevis caur presi vai kliegšanu un vaimanāšanu ASV Kongresā."

Raidījums tika pārraidīts dienu pēc tam, kad Putins nāca klajā ar paziņojumu par jauna kodolieroča izmēģināšanu.

Atgādinām, ka 2018. gada 18. martā notiks Krievijas prezidenta vēlēšanas. Analītiķi gandrīz nešaubās, ka tajās uzvarēs līdzšinējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!